Niet inklokken zonder ondertekend contract

"Zijn die contracten al getekend?"

Door allerlei omstandigheden kan het gebeuren dat je werknemer vergeet zijn/haar contract te ondertekenen, en soms vergeet je als werkgever gewoonweg om dit op te volgen of te controleren.

Een kleine nuance of nonchalance, maar tot deze constatatie wil je niet komen tijdens een sociale inspectie in je horecazaak... 👮‍♂️


Een gehandtekend contract is een sluitend bewijs voor de afspraken die je met je werknemer hebt gemaakt, en één van de documenten die tijdens een sociale inspectieronde standaard wordt opgevraagd.


Better safe than sorry

Om dat soort gedoe te ontwijken, heeft AAPI de melding ‘niet inklokken zonder ondertekend contract’ ontwikkeld.


Zet je deze 'gentle reminder' actief, dan zorgen, AAPI's slimme sensoren ervoor dat werknemers niet kunnen inklokken als er geen ondertekend contract van hen beschikbaar is.

En zo start niemand aan zijn/haar shift zonder dat het contract getekend is🤝


​Niet alleen is dit dan het uitgelezen moment om contracten op orde te zetten; het neemt ook niet meer dan enkele seconden om contracten te tekenen. Via de respectievelijke AAPI app’s kunnen werkgever en werknemer in één tel het contract digitaal ondertekenen


Belangrijk: Je hebt als werkgever natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om je werknemer even snel manueel in te klokken.


"Onderteken je contract vooraleer je start aan je shift!"

Volgens onze klanten is bovenstaande notificatie interessant wanneer je werkt met studenten met dagcontracten. Dit type contract moet vaak worden opgemaakt, en wordt vaak vergeten.

Als deze notificatie actief staat, krijgen werknemer en werkgever een melding, en kan het contract meteen digitaal worden ondertekend.


Plannings-optimalisatie dankzij AAPI’s intelligente shiftwisseling solutions