Features

Niet inklokken zonder ondertekend contract

Een gehandtekend contract is een sluitend bewijs voor de afspraken die je met je werknemer hebt gemaakt, en één van de documenten die tijdens een sociale inspectieronde standaard wordt opgevraagd.

Door allerlei omstandigheden kan het gebeuren dat je werknemer vergeet zijn/haar contract te ondertekenen, en soms vergeet je als werkgever gewoonweg om dit op te volgen of te controleren. Een kleine nuance of nonchalance, maar tot deze constatatie wil je niet komen tijdens een sociale inspectie in je horecazaak....

Better safe than sorry

Om zulks euvels te vermijden, heeft AAPI heeft de notificatie ‘niet inklokken zonder ondertekend contract’ ontwikkeld. 

Je kan als werkgever opteren om deze notificatie 'niet inklokken zonder ondertekend contract' aan te vinken. Zet je deze 'gentle reminder' actief, dan zorgen AAPI's slimme sensoren ervoor dat je werknemer niet kan inklokken als er geen getekend contract van hem/haar voorhanden is.
Je werknemer krijgt dan hiervan een notificatie via AAPI ME, als werkgever ontvang je deze notificatie via je AAPI app of via my.AAPI.be.

Niet alleen is dit dan het uitgelezen moment om het op orde te zetten; het neemt ook niet meer dan een klein moment van je tijd om het te doen. Via de respectievelijke AAPI app’s kunnen werkgever en werknemer in één tel het contract digitaal ondertekenen.   
Je hebt als werkgever natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om je werknemer even snel manueel in te klokken.

Deze notificatie is uitermate interessant wanneer je werkt met studenten met dagcontracten. Dit type contract moet vaak worden opgemaakt, en wordt vaak vergeten.  Als deze notificatie 'niet inklokken zonder ondertekend contract' actief staat, krijgen beide partijen (werknemer en werkgever) een melding, en kan het contract aansluitend in deze de AAPI app digitaal worden ondertekend.

 

Download onze app

Boek onze gratis demo

Benieuwd hoe AAPI werkt?
Boek nu je gratis online demo!